Contact

0353.806.666

Orar

00:00 - 24:00

Email

office@eta.ro
CUMPARA BILET

Autogara

Expres Transport SA - Siguranta si confort, la cel mai mic pret

Încă de la înfiinţarea Regiei Autonome de Transport Auto (R.A.T.A), în anul 1948, s-a pus problema, la nivelul oraşului Tg-Jiu, a funcţionării, în mod organizat, a unei activităţi cu statut de autogară, pentru cursele interurbane de călători care aveau plecarea, sosirea sau tranzitul în Tg-Jiu. Dacă în anii ’50-’60 ai secolului trecut a existat o autogară situată la intersecţia străzilor Traian şi Griviţei, la începutul anilor ’70 ea s-a mutat în imediata apropiere a gării Tg.Jiu, plecările curselor făcându-se din peroane situate de-a lungul trotuarului străzii Nicolae Titulescu. În anul 1975, sub coordonarea întreprinderii de Transporturi Auto Gorj, a fost definitivată construcţia şi s-a dat în funcţiune noua autogară Tg-Jiu, situată lângă gara Tg-Jiu, la adresa str. Nicolae Titulescu, nr. 5.

Autogara a fost proiectată de către specialiştii Ministerului Transporturilor, fiind prevăzută cu toate dotările necesare funcţionalităţii la standarde moderne: sală de aşteptare, birou de mişcare, case de bilete, abonamente şi bagaje, grup sanitar propriu ,16 peroane pentru plecările curselor şi 5 pentru sosirea acestora. Autogara era dotată la acea vreme şi cu un sistem de comunicaţie prin radio cu autobaza şi cu toate autovehiculele care desfăşurau transport de persoane. După anul 1989,mai precis la 01.03.1991, autogara a devenit proprietatea SC EXPRES TRANSPORT SA, unitate care s-a desprins din fosta I.T.A. Gorj, unde iniţial a funcţionat ca autobaza nr. 5 (apoi nr. 2) călători Tg-Jiu. De atunci şi până în prezent, autogara a suferit mai multe procese de renovare şi modernizare prin recompartimentare şi supraetajare, astfel încât ea a devenit funcţională la parametri naţionali şi internaţionali, fiind certificate conform standardului de calitate ISO 9001:2001 în anul 2007. Autogara Tg-Jiu îşi desfăşoară activitatea în programul NON-STOP de aici plecând, ziua şi noaptea un număr de 600 curse pe trasee judeţene, interjudeţene şi internaţionale, în baza contractelor încheiate cu peste 40 de firme de transport.

Dacă pe traseele judeţene sunt asigurate legături directe cu majoritatea localităţilor din Gorj, cursele traseelor interjudeţene asigură permanent deplasarea călătorilor spre Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Rm.Vâlcea, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Băile Herculane, Dr.Tr.Severin, Hunedoara, Craiova şi Drăgăşani, cu autocare sau microbuze având grad de confort la standarde europene. De asemenea sunt prevăzute în programul de transport trasee spre Deva, Arad, Alexandria şi Mangalia, care urmează a fi licitate de către operatorii de transport. Cursele internaţionale asigură deplasarea celor interesaţi, în toată Europa cu transporturi în Deva sau Arad, sub firme de transport consacrate, ca Atlassib sau Pletl. Tot în autogara Tg-Jiu există un birou special pentru închirierea mijloacelor de transport persoane în scopuri ocazionale pe rute naţionale şi internaţionale (excursii, deplasări tematice sau în scopuri revendicative, nunţi, botezuri, etc). Pentru informaţii suplimentare şi rezervări puteţi apela tel: 0353806666; 0754096294.

placeholder